Regler ved deltagelse i Vendsyssel Triatlons træninger
Cykling.. Den allervigtigste regel for deltagelse i cykeltræningen i Vendsyssel Triatloner er brug ALTID HJELM. Kommer du til træning uden hjelm,vil vi være nødsaget til at sende dig hjem igen.

Derudover forventes det, at man lytter til træneren/instruktøren som har brugt tid på planlægning af træningen Når vi kører i gruppe forsøger vi at undgå at blive for store grupper helst ikke over 15 mand i hver gruppe inkl træner denne har til opgave at få alle i gruppen med rundt og hjem igen, men alle i gruppen har et medansvar for sikker kørsel, og at holde gruppen samlet. Dette gøres blandet ved at følge disse 10 cykelbud:

1) Følg træningen og trænerens anvisninger

2) Kør roligt på transportstykkerne og brug dit krudt på intervallerne

3) Kør i et jævnt tempo og lav ikke pludselige bevægelser

4) Konstant afstand til forankørende (max 1 m)

5) Lig aldrig i tri-bøjlen, når vi kører i gruppe. Benyt den når vi kører intervaller/enkelstart eller læg dig 25 m bag gruppen

6) Giv/videregiv tydeligt tegn/kommandoer. Det gælder også informationer bagerst i gruppen.

7) Forstå og udføre manøvren ”lynlås”. DVS: Skift fra dobbelt kolonne til enkelt kolonne (yderste rækker træder frem mens inderste trækker ind bagved)

8) Overhold færdselsreglerne

9) Ikke snakke eller andet i en grad, der går ud over opmærksomheden og sikkerheden

10) Vær selvkørende – medbring værktøj, reserveslanger, pumpe/patroner, energi, væske, mobil, kontanter/dankort, ID og sundhedskort.

De skærpede regler for cyklingen er udelukkende til for at minimere risikoen for styrt mest muligt. Regel nummer 10 skyldes at vi næsten altid er langt hjemmefra, så i tilfælde af uheld eller defekter skal vi kunne løse dette. Selvom vi arbejder med flere niveauer i Vendsyssel Triatlon kan vi ikke garantere at alle niveauer er repræsenteret til alle cykel træninger. Dette vil afhænge af de fremmødte Skulle det derfor ske, at man kommer til at køre med et langsommere hold end ens faktiske niveau henstiller vi til, at man ikke splitter gruppen ad med for hård kørsel, men til gengæld giver den ekstra gas på intervallerne. Ellers må du jævnfør ovenstående kører alene denne dag.

Svømning..

1. kom i god tid og vær klar i vandet til starttiden..

2. Hold til højre når du svømmer på en bane

3. Når du starter bagved andre,hold da en minimumsafstand på 5 sekunder

4. Vær stille når træneren giver en besked – der er altid dårlig lyd i en svømmehal

5. Vi er til en hver tid underlagt gældende regler for den enkelte svømmehal (uanset om du synes de er rimelige

6. Hvis du kommer for sent, så spørg hvor langt de andre er kommet på banen. Det er dårlig stil at starte fra toppen af programmet
7. Det er tilladt at overhale undervejs i serierne, men overhal udenom, som du ville gøre i trafikken. For at deltage i vores åbent vands træning skal du kunne svømme minimum 300 m uden pause (ikke nødvendigvis i crawl)
Løb..
I trafikken opfører vi os ordentligt, og vi overholder færdselsreglerne. Derudover er det god stil at give tegn, eks. gøre opmærksom på kantsten eller modløbere. Vi opfordrer til at du har reflekser og/eller lygter på, når det er mørkt. I øvrigt gælder: Vær klar før starttidspunktet Undlad at snakke når træneren snakker. Hvis der er langsommere løbere med i gruppen så cirkler vi tilbage og henter den langsomste.